Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon cukinii w pełni polecam pyszną sałatkę idealną na kolacje, spotkanie rodzinne czy grilla.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4439
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5896
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12666
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4439
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5896
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12666
Składniki
Cukinie umyj, osusz pokrój w plastry 1 cm, na patelni rozgrzej olej, cukinie posyp solą i usmaż cukinię na złoty kolor z obu stron. Cukinie przełóż na talerz .
Cebule pokrój w cienkie paski posyp solą i skrop sokiem z cytryny, odstaw. Ogórka pokrój w drobną kostkę i rozsyp na cukinii. Na koniec ułóż odciśniętą czerwoną cebule .
Wierzch posyp drobno pokrojoną natką pietruszki, bazylią i miętą, lekko posól, posyp pierzem, skrop sokiem z cytryny i oliwą. Odstaw na 20 minut .