Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie kapusty i ogórków na majonezie. Smak dopełnia cebulka ze szczypiorkiem i sok z cytryny. Mniam
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2259
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3329
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1376
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2128
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2259
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3329
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1376
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2128
Składniki
Wykonanie: Kapustę oczyścić, poszatkować, wrzucić do garnka z małą ilością osolonej wody i gotować około 10 minut. Pod koniec gotowania skropić sokiem z cytryny i bez przykrycia odparować wodę z kapusty. Następnie wymieszać z drobno posiekaną cebulą, przyprawić do smaku i po ostudzeniu wymieszać z majonezem. Wyłożyć na półmisek, posypać posiekanym ogórkiem i szczypiorem.