Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z czerwonej kapusty w majonezie

Sałatka z czerwonej kapusty w majonezie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2527 Ocena: 18554

Dodano:

Odsłon: 3995

Pyszne połączenie kapusty i ogórków na majonezie. Smak dopełnia cebulka ze szczypiorkiem i sok z cytryny. Mniam
Reklama
Reklama
Sałatka z czerwonej kapusty w majonezie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Kapustę oczyścić, poszatkować, wrzucić do garnka z małą ilością osolonej wody i gotować około 10 minut. Pod koniec gotowania skropić sokiem z cytryny i bez przykrycia odparować wodę z kapusty. Następnie wymieszać z drobno posiekaną cebulą, przyprawić do smaku i po ostudzeniu wymieszać z majonezem. Wyłożyć na półmisek, posypać posiekanym ogórkiem i szczypiorem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń