Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 8034
Dodano: 03.04.2010
Odsłon: 30842
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Fasolkę zamrożoną ugotować w lekko osolonym wrzątku i wystudzić. Trzeba pilnować, żeby fasolka nie rozgotowała się na ciapkę.
Ugotowane jajka pokroić w grubą kostkę.
Rozgnieciony czosnek, sól i pieprz dodać do majonezu i jogurtu. Dokładnie wymieszać i połączyć z fasolką i jajkami. Po wymieszaniu spróbować i ewentualnie doprawić do smaku ,posypać koperkiem. SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

Pistacja 18 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Sałatka jest pyszna i sycąca:)3 Kto głosował? | Odpowiedz

Afrulu 03 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Prosta i na pewno pyszna.jutro wypróbuję.Dzięki.3 Kto głosował? | Odpowiedz

katiusza 02 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
ja dodaje jeszcze brokuły i paluszki krabowe, czasami sałatę, wtedy smakuje mi najlepiej:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

nelakornelia 14 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
o pyszniasta sałatka, mam potworny ślinotok, ja wprost kocham szparagówkę! :D3 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 14 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Dzięki Elżbieta, każda rada i sugestia jest bardzo ważna i na pewno z nich skorzystam. Pozdrawiam.3 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 14 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Smakowite połączenie, takie jak lubię ;) Wykorzystam radę o cytrynie, gdyż fasolka świeża/ mrożona smakuje mi dużo bardziej niż "słoikowa" (i ta słoikowa jest bardzo miękka)0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 05 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Bożenko masz racje, sałatka będzie wtedy ekspresowa.3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 05 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
bardzo prosty i fajny przepis, ale ja zamiast fasolki mrożonej dałabym zieloną fasolkę ze słoika (wtedy nie trzeba jej gotować)0 Kto głosował? | Odpowiedz