Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Polecam sałatkę 3- składnikową, smaczną sezonową, bo z młodej zielonej fasolki i świeżych kurek jest skomponowana, dodatkowo prażona, fajnie doprawiona cieciorka została dodana. Połączenie smaków sprawia, że jest znakomita, jako sama lub dodatek do mięsa będzie wyśmienita. Można ją na ciepło podawać lub na zimno zjadać. Weganom polecam z grillowanymi ziemniakami obiad skomponować lub mięsożercom np. karkówkę do niej ugrillować.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31271
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14381
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1378
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31271
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14381
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1378
Składniki
Fasolkę ugotować na al dente z dodatkiem soli i cukru. Odcedzić i zahartować w zimnej wodzie, żeby utrwalić kolor i chrupkość. Kurki oczyścić, osuszyć, większe przekroić na połowę, małe pozostawić w całości. Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać kurki, podsmażyć ok. 3-4 min (nie mieszać), następnie dodać szczyptę dwie szczypty soli czosnkowej, pieprz, pomieszać i jeszcze chwilkę podsmażyć na złoty kolor. Skropić sokiem z limonki, ewentualnie doprawić solą.
Cieciorkę, odcedzić, osuszyć papierowym ręcznikiem, przełożyć na rozgrzaną, suchą patelnię i podprażyć, oprószyć solą, papryka i kurkumą. Sałatka: fasolkę połączyć z kurkami, cieciorką, wymieszać z posiekanym szczypiorkiem.