Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Polecam sałatkę 3- składnikową, smaczną sezonową, bo z młodej zielonej fasolki i świeżych kurek jest skomponowana, dodatkowo prażona, fajnie doprawiona cieciorka została dodana. Połączenie smaków sprawia, że jest znakomita, jako sama lub dodatek do mięsa będzie wyśmienita. Można ją na ciepło podawać lub na zimno zjadać. Weganom polecam z grillowanymi ziemniakami obiad skomponować lub mięsożercom np. karkówkę do niej ugrillować.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2253
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2220
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 697
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 996
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1095
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2253
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2220
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 697
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 996
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1095
Składniki
Fasolkę ugotować na al dente z dodatkiem soli i cukru. Odcedzić i zahartować w zimnej wodzie, żeby utrwalić kolor i chrupkość. Kurki oczyścić, osuszyć, większe przekroić na połowę, małe pozostawić w całości. Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać kurki, podsmażyć ok. 3-4 min (nie mieszać), następnie dodać szczyptę dwie szczypty soli czosnkowej, pieprz, pomieszać i jeszcze chwilkę podsmażyć na złoty kolor. Skropić sokiem z limonki, ewentualnie doprawić solą.
Cieciorkę, odcedzić, osuszyć papierowym ręcznikiem, przełożyć na rozgrzaną, suchą patelnię i podprażyć, oprószyć solą, papryka i kurkumą. Sałatka: fasolkę połączyć z kurkami, cieciorką, wymieszać z posiekanym szczypiorkiem.