Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letnie, upalne dni to nie najlepszy czas na gotowanie gorących zup czy smażenie tłustych mięs. Zdecydowanie lepiej sprawdza się lekka, orzeźwiająca sałatka ze świeżych, soczystych pomidorów. Można ją zjeść z bagietką na śniadanie czy kolację, ale z powodzeniem też zastąpi cały obiad. Prócz witamin czy błonnika dostarczy ci dawki niezbędnej energii – wystarczy, że wzbogacisz taką sałatkę o kawałek sera i dressing z oliwy. W wyżej zakreślone ramy wpisuje się np. grecka sałatka z fetą i pomidorkami. Wykorzystaj te z targu, dojrzałe w słońcu. A jeśli będziesz mieć ochotę na taką sałatkę zimą, zastąp krajowe warzywa słodkimi pomidorkami cherry.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7888
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1141
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13655
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7888
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1141
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13655
Składniki
Połącz w miseczce oliwę, sok z cytryny i miód. Dodaj zioła i przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany czosnek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw na kilkanaście minut.
Pokrój dość drobno pomidory. Obierz ogórki i pokrój na półplasterki. Opłucz oliwki z zalewy. Obierz i pokrój w krążki cebulę. Ser pokrój w niewielką kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki w misce. Tuż przed podaniem zalej je przygotowanym wcześniej dressingiem.