Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli poszukujesz alternatywy dla klasycznych sałatek, a twoim gościom chcesz zaserwować wyjątkową sałatkę, która będzie nie tylko znakomita w smaku, ale również pełna witamin, to koniecznie wypróbuj przepisu na sałatkę z granatem i fetą. Szybko, pysznie i smacznie.
praska, miska, deska, nóż do krojenia
Delikatne ciasto z chrupiącą warstwą orzechów włoskich w karmelu. Jest proste...
Odsłon: 67
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 137
Delikatne ciasto z chrupiącą warstwą orzechów włoskich w karmelu. Jest proste...
Odsłon: 67
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 137
Składniki
Przygotuj większą miskę. Do miski przerzuć odsączoną i opłukaną w wodzie ciecierzycę.
Pokrój cebulę w drobną kosteczkę. Fetę pokrój w kostkę.
Natkę pietruszki rozdrobnij na mniejsze części, ale nie za drobno. Jeżeli używasz rukoli, to nie wystarczy ją jedynie opłukać.
Z owoców granatu przygotuj ok. pół szklanki ziaren.
Wszystkie składniki przerzuć do miski.
W małej miseczce połącz składniki na sos. Czosnek przeciśnij przez praskę. Dopraw solą i pieprzem, a następnie wymieszaj ze składnikami.
Tak przygotowaną sałatkę podawaj z grzankami czosnkowymi. Warto też posypać ją ziarnami słonecznika.