Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna sałatka z grillowaną piersią, szybka w wykonaniu. Smak cudowny i na pewno ozdoba każdego stołu.
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 25
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 440
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 133
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 186
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 25
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 440
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 133
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 186
Składniki
Rukolę płuczemy i osuszamy. Pierś kurczaka kroimy w grubą kostkę, posypujemy oregano, solą, dodajemy pokrojoną w ćwiartki cebulę i zalewamy winem. Przykrywamy i odstawiamy marynatę do lodówki. Zielony groszek wyjmujemy ze strąków. Plasterki cukinii posypujemy oregano i solą, chwilę grillujemy z obu stron. Zdejmujemy cukinię i grillujemy zamarynowaną cebulę. Potem patelnię grillową skrapiamy olejem, dokładamy osączone marynowane mięso. Wszystko grillujemy kilka minut , na koniec dodajemy cukinię, czosnek i po dwóch minutach zdejmujemy z ognia i studzimy. Na talerzu rozkładamy rukolę następnie wykładamy resztę składników, posypujemy prażonym sezamem , dodajemy zielony groszek i wszystko polewamy sosem balsamicznym.