Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna sałatka z grillowaną piersią, szybka w wykonaniu. Smak cudowny i na pewno ozdoba każdego stołu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5354
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11783
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5354
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11783
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Rukolę płuczemy i osuszamy. Pierś kurczaka kroimy w grubą kostkę, posypujemy oregano, solą, dodajemy pokrojoną w ćwiartki cebulę i zalewamy winem. Przykrywamy i odstawiamy marynatę do lodówki. Zielony groszek wyjmujemy ze strąków. Plasterki cukinii posypujemy oregano i solą, chwilę grillujemy z obu stron. Zdejmujemy cukinię i grillujemy zamarynowaną cebulę. Potem patelnię grillową skrapiamy olejem, dokładamy osączone marynowane mięso. Wszystko grillujemy kilka minut , na koniec dodajemy cukinię, czosnek i po dwóch minutach zdejmujemy z ognia i studzimy. Na talerzu rozkładamy rukolę następnie wykładamy resztę składników, posypujemy prażonym sezamem , dodajemy zielony groszek i wszystko polewamy sosem balsamicznym.