Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna letnia sałatka, czas grillowania w pełni więc wystarczy tylko bakłażan wrzucić na ruszt, dodać świeże warzywa z jajkiem i już prawie mamy gotową sałatkę. U mnie świetnie sprawdza się też patelnia grillowa, idealna do grillowania warzyw w zaciszu domowym.
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 427
Łatwy i szybki w przygotowaniu domowy chleb
Odsłon: 67
Kupiłam sobie frytkownicę beztłuszczową i wypróbowałam przygotować kurczaka....
Odsłon: 59
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 427
Łatwy i szybki w przygotowaniu domowy chleb
Odsłon: 67
Kupiłam sobie frytkownicę beztłuszczową i wypróbowałam przygotować kurczaka....
Odsłon: 59
Składniki
Bakłażany dokładnie myjemy osuszamy, kroimy w plastry, posypujemy je z każdej strony solą i odstawiamy na 15 minut.
Po 15 minutach osuszamy plastry bakłażana i grilujemy je na patelni grillowej. Grilowane bakłażany odstawiamy do ostygnięcia.
Pomidory kroimy w kostkę i wyciskamy z nich sok. Ogórek kroimy w grubą kostkę. Cebulę zaś kroimy w drobną kostkę. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Ostygnięte bakłażany kroimy w kostkę. Wszystkie pokrojone warzywa wrzucamy do miski i dodajemy pokrojone w grubą kostkę jajka.
Na końcu dodajemy majonez i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Sałatkę wkładamy do lodówki na godzinkę.
Smacznego !!!
;-D
;-)))