Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna, pełnowartościowa sałatka z grillowanymi szparagami i wędzonym pstrągiem :)
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2175
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2060
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 332
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 864
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1001
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2175
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2060
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 332
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 864
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1001
Składniki
Roszponkę opłukać na sicie i dokładnie osuszyć. Jajka ugotować na miękko, wystudzić i obrać ze skórki. Groszek odsączyć z zalewy. Ze szparagów odciąć zdrewniałe końcówki, polać olejem i lekko posolić. Grillować na dobrze rozgrzanej patelni grillowej lub grillu węglowym z obu stron, do miękkości. Grillowane szparagi wystudzić i pokroić na mniejsze kawałki.
Na półmisku ułożyć roszponkę, groszek, posiekaną cebulkę dymkę, szparagi, pokrojone na ćwiartki jajka oraz kawałki wędzonego pstrąga. Sałatkę posypać pestkami dyni. Składniki dressingu połączyć. Sałatkę polać dressingiem i podawać od razu po przygotowaniu.