Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie grillowym idealna...
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 75
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2601
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1332
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 75
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2601
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1332
Składniki
Paprykę i cukinię pokrój w większą kostkę. Skrop oliwą, posól i przesmaż na patelni grillowej, grillu elektrycznym bądź tradycyjnym (na tacce aluminiowej).
W międzyczasie wykonaj sos. Połącz majonez z jogurtem naturalnym. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier, majeranek. Dopraw solą.
Na półmisek wyłóż porwane liscie sałat. I mnie akurat były to świeżo zebrane z ogródka: rukola, szpinak i buraczki liściowe.
Ma salacie rozłóż ugrillowane i wystudzone warzywa.
Pokrusz fetę, polej sosem czosnkowym i posyp pestkami dyni. Śmiało można je zastąpić słonecznikiem, lub innymi ulubionymi ziarnami.
Gotowe! Smacznego:-)