Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie grillowym idealna...
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7607
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 218
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2494
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 537
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7607
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 218
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2494
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 537
Składniki
Paprykę i cukinię pokrój w większą kostkę. Skrop oliwą, posól i przesmaż na patelni grillowej, grillu elektrycznym bądź tradycyjnym (na tacce aluminiowej).
W międzyczasie wykonaj sos. Połącz majonez z jogurtem naturalnym. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier, majeranek. Dopraw solą.
Na półmisek wyłóż porwane liscie sałat. I mnie akurat były to świeżo zebrane z ogródka: rukola, szpinak i buraczki liściowe.
Ma salacie rozłóż ugrillowane i wystudzone warzywa.
Pokrusz fetę, polej sosem czosnkowym i posyp pestkami dyni. Śmiało można je zastąpić słonecznikiem, lub innymi ulubionymi ziarnami.
Gotowe! Smacznego:-)