Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roszponkę można zastąpić fenkułem.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1520
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1902
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1520
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1902
Składniki
Cytryny przekroiłem na pół, wycisnąłem sok do salaterek. Z cykorii wybrałem najładniejsze liście. Włożyłem do salaterki. Gruszki obrałem, usunąłem gniazda nasienne, miąższ pokroiłem na cienkie plasterki. Włożyłem do drugiej salaterki. Pomarańcze po obraniu, podzieliłem na cząstki, przełożyłem do trzeciej salaterki. Sos: wymieszałem oliwę i sok z cytryny, doprawiłem solą i pieprzem. Na talerzu rozłożyłem roszponkę, na niej plasterki gruszki, dodałem cząstki pomarańczy. Całość polałem sosem. Oprószyłem ziarnami kminu rzymskiego. Sałatkę wstawiłem do lodówki na godzinę. Podałem zaraz po wyjęciu.