Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, wegetariańska sałatka z pieczarkami ozdobiona dekoracyjnymi grzybkami. Takie grzybki zachwycą nie tylko grzybiarzy :-)
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 69
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 60
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 69
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 60
Składniki
Ziemniaki umyć i ugotować w łupinkach. Po wystygnięciu obrać, 2 zostawić na dekorację, pozostałe 2 ziemniaki pokroić na kawałki( mogą być kostki) i posmażyć na oleju na rumiano.
Cebulę i czosnek obrać, cebulkę pokroić na piórka, czosnek drobno posiekać. Dodać do ziemniaków i podsmażyć. Następnie wyjąć z patelni i odstawić na bok.
Pieczarki oczyścić, zdjąć skórkę z kapeluszy i podsmażyć na patelni. Można pokroić na kawałki. Trzy kapelusze zostawiamy na dekoracje.
Podsmażone pieczarki dodajemy do ziemniaków. Pomidorki kroimy i wszystko mieszamy. Doprawiamy do smaku olejem balsamicznym, solą i pieprzem. Można dodać pokrojony szczypiorek. Dekoracyjne grzybki są bardzo proste do zrobienia. Nadcinamy dół ziemniaka, tak aby mógł stać, a na górę kladziemy kapelusz pieczarki. Z odciętego ziemniaka zrobiłam jeszcze najmniejszego trzeciego grzybka. Smacznego!