Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka to świetna przekąska imprezowa - receptura przyda się na sylwestra i karnawał. Przepis pochodzi z 531. odcinka programu Ewa Gotuje.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 201
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9448
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 996
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 201
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9448
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 996
Składniki
Ser halloumi i połówkę ananasa pokroić w plastry. Upiec bez tłuszczu na patelni grillowej. Wystudzić.
Na półmisku rozłożyć roszponkę. Na roszponkę dać halloumi i pokrojone na mniejsze kawałki plastry ananasa. Dorzucić orzechy nerkowca i nasiona granatu.
Imbir zetrzeć do miseczki. Posłodzić miodem. Wlać sok z cytryny i oliwę. Przyprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać i tak przygotowanym sosem polać sałatkę.