Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-06-2024
Sałatka ze smażonym serem Halloumi, cieciorką i sosem z orientalną nutką. Jest konkretna i sycąca, sprawdzi się idealne na pudełkowy lunch.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8946
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8946
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Sałatę rwiemy na kawałki, pomidory kroimy na ćwiartki, ogórka w plasterki. Ciecierzycę odcedzamy. Jeśli chcecie, aby w sałatce była bardziej chrupiąca, możecie podpiec lub podsmażyć ją z odrobiną oleju. Majonez łączymy z jogurtem, ostrym sosem i syropem klonowym. Doprawiamy paprykami, kuminem i kolendrą. Warzywa mieszamy z sosem. Ser Halloumi kroimy na plastry grubości ok. 1cm. Smażymy na patelni, na łyżeczce oleju, aż z obu stron się zarumieni. Gotowe plastry kroimy na mniejsze kawałki i układamy na sałatce. Sałatka smakuje świetnie z gorącym serem, ale także po schłodzeniu.