Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-06-2024
Sałatka ze smażonym serem Halloumi, cieciorką i sosem z orientalną nutką. Jest konkretna i sycąca, sprawdzi się idealne na pudełkowy lunch.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 437
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16646
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 299
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 437
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16646
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 299
Składniki
Sałatę rwiemy na kawałki, pomidory kroimy na ćwiartki, ogórka w plasterki. Ciecierzycę odcedzamy. Jeśli chcecie, aby w sałatce była bardziej chrupiąca, możecie podpiec lub podsmażyć ją z odrobiną oleju. Majonez łączymy z jogurtem, ostrym sosem i syropem klonowym. Doprawiamy paprykami, kuminem i kolendrą. Warzywa mieszamy z sosem. Ser Halloumi kroimy na plastry grubości ok. 1cm. Smażymy na patelni, na łyżeczce oleju, aż z obu stron się zarumieni. Gotowe plastry kroimy na mniejsze kawałki i układamy na sałatce. Sałatka smakuje świetnie z gorącym serem, ale także po schłodzeniu.