Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze jest odpowiedni czas na pyszne i zdrowe sałatki. Są nie tylko lekkie i pyszne, ale też pełne cennych dla zdrowia składników. Do tego pozostawiają ogromną przestrzeń dla fantazji i… zmysłu estetycznego. Z kolorowych warzyw i owoców można tworzyć kompozycje, które przepięknie prezentują się na stole. Tak, jak sałatka z halloumi i granatem. To sycąca, zdrowa przekąska, po którą można sięgnąć w pracy w porze lunchu, ale też pomysł na efektowny poczęstunek dla gości!
garnek, nóż, deska do krojenia
Pizza z figami i serem pleśniowym Dzień dobry kochani Dziś naszło mnie na...
Odsłon: 14
Chleb gryczany z mąki białej gryczanej na zakwasie. Zakwas zrobiłam z mąki ow...
Odsłon: 35
Śmietanowiec z borówkami to przepyszny „niby-sernik” zrobiony na bazie kwaśne...
Odsłon: 634
Dzisiaj placki przygotowane w thermomixie, placki proste, szybkie w przygotow...
Odsłon: 83
Delikatny filet z kurczaka , świeże i pachnące warzywa oraz marynowane piecza...
Odsłon: 325
Pizza z figami i serem pleśniowym Dzień dobry kochani Dziś naszło mnie na...
Odsłon: 14
Chleb gryczany z mąki białej gryczanej na zakwasie. Zakwas zrobiłam z mąki ow...
Odsłon: 35
Śmietanowiec z borówkami to przepyszny „niby-sernik” zrobiony na bazie kwaśne...
Odsłon: 634
Dzisiaj placki przygotowane w thermomixie, placki proste, szybkie w przygotow...
Odsłon: 83
Delikatny filet z kurczaka , świeże i pachnące warzywa oraz marynowane piecza...
Odsłon: 325
Składniki
Ugotuj kaszę kuskus zgodnie z opisem na opakowaniu i przestudź. Opłucz szpinak (jeśli tego wymaga) i osusz. Pokrój ser halloumi na plastry i podsmaż na patelni grillowej (około minutę z każdej strony). Umyj ogórka i pokrój w półplasterki. Wydrąż nasiona z owocu granatu.
Ułóż wszystkie składniki warstwami w salaterkach lub głębokich talerzach (od razu podziel sałatkę na porcje, żeby wyglądała estetycznie). Na dno nasyp porcję kaszy, a następnie nieco liści szpinaku. Ułóż plastry halloumi, poprzetykaj plasterkami ogórka. Całość posyp nasionami granatu i listkami szpinaku.
W osobnym naczyniu połącz oliwę, musztardę, miód i sok z cytryny. Wymieszaj na jednolity sos. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Skrop sałatkę sosem tuż przed podaniem.