Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze jest odpowiedni czas na pyszne i zdrowe sałatki. Są nie tylko lekkie i pyszne, ale też pełne cennych dla zdrowia składników. Do tego pozostawiają ogromną przestrzeń dla fantazji i… zmysłu estetycznego. Z kolorowych warzyw i owoców można tworzyć kompozycje, które przepięknie prezentują się na stole. Tak, jak sałatka z halloumi i granatem. To sycąca, zdrowa przekąska, po którą można sięgnąć w pracy w porze lunchu, ale też pomysł na efektowny poczęstunek dla gości!
garnek, nóż, deska do krojenia
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 197
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 812
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 484
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666445
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 197
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 812
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 484
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666445
Składniki
Ugotuj kaszę kuskus zgodnie z opisem na opakowaniu i przestudź. Opłucz szpinak (jeśli tego wymaga) i osusz. Pokrój ser halloumi na plastry i podsmaż na patelni grillowej (około minutę z każdej strony). Umyj ogórka i pokrój w półplasterki. Wydrąż nasiona z owocu granatu.
Ułóż wszystkie składniki warstwami w salaterkach lub głębokich talerzach (od razu podziel sałatkę na porcje, żeby wyglądała estetycznie). Na dno nasyp porcję kaszy, a następnie nieco liści szpinaku. Ułóż plastry halloumi, poprzetykaj plasterkami ogórka. Całość posyp nasionami granatu i listkami szpinaku.
W osobnym naczyniu połącz oliwę, musztardę, miód i sok z cytryny. Wymieszaj na jednolity sos. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Skrop sałatkę sosem tuż przed podaniem.