Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zatar to arabska mieszanka przypraw w skład której wchodzi sumak, prażony sezam i suszony tymianek. Można go kupić w sklepach w Polsce, a warto, bo nadaje orientalnego smaku i aromatu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2176
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421413
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2068
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2176
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421413
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2068
Składniki
Filet z indyka kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Bułkę tartą mieszamy z zatarem. Panierujemy kawałki mięsa i smażymy na oleju na złoty kolor. Studzimy. Kroimy w plasterki. Mieszamy sałatę, pokrojone warzywa, sos z oleju i zataru. Na sałatce układamy plasterki mięsa i posypujemy całość sezamem. Sałatka sprawdzi się jako jako obiad, kolacja lub konkretne śniadanie.