Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zatar to arabska mieszanka przypraw w skład której wchodzi sumak, prażony sezam i suszony tymianek. Można go kupić w sklepach w Polsce, a warto, bo nadaje orientalnego smaku i aromatu.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28843
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2195
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28843
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2195
Składniki
Filet z indyka kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Bułkę tartą mieszamy z zatarem. Panierujemy kawałki mięsa i smażymy na oleju na złoty kolor. Studzimy. Kroimy w plasterki. Mieszamy sałatę, pokrojone warzywa, sos z oleju i zataru. Na sałatce układamy plasterki mięsa i posypujemy całość sezamem. Sałatka sprawdzi się jako jako obiad, kolacja lub konkretne śniadanie.