Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zatar to arabska mieszanka przypraw w skład której wchodzi sumak, prażony sezam i suszony tymianek. Można go kupić w sklepach w Polsce, a warto, bo nadaje orientalnego smaku i aromatu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1178
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1178
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Składniki
Filet z indyka kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Bułkę tartą mieszamy z zatarem. Panierujemy kawałki mięsa i smażymy na oleju na złoty kolor. Studzimy. Kroimy w plasterki. Mieszamy sałatę, pokrojone warzywa, sos z oleju i zataru. Na sałatce układamy plasterki mięsa i posypujemy całość sezamem. Sałatka sprawdzi się jako jako obiad, kolacja lub konkretne śniadanie.