Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 60
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2431
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 522
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 866
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 60
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2431
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 522
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 866
Składniki
Na talerzu ułożyć rukolę. Na sałacie ułożyć pokrojone pomidorki koktajlowe, pokrojone na ćwiartki jajka, kawałki makreli wcześniej obranej ze skóry i ości. Ułożyć kawałki awokado. Awokado najlepiej przekroić wzdłuż, wyjąć pestkę i miąższ wybrać małą łyżeczką aż do skórki. Cząstki awokado skropić sokiem z cytryny. Dodać jeszcze cebulkę pokrojoną w piórka. Oprószyć pieprzem czarnym świeżo mielonym, solą do smaku. Polać delikatnie olejem z ziołami i żurawiną. Od razu zajadać. Smacznego.