Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31188
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 377
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1459
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31188
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 377
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1459
Składniki
Zielony groszek zalać wrzątkiem i pozostawić na kilka minut. Następnie osączyć na sicie. Jajka obrać ze skorupek i pokroić na ćwiartki. Makrelę obrać ze skórki i oczyścić z ości. Podzielić na małe kawałki. Na półmisku rozłożyć roszponkę. Na roszponce rozsypać połowę cebuli pokrojonej w kostkę. Następnie porozkładać ćwiartki jajek i kawałki makreli. Posypać groszkiem. Ułożyć oliwki pokrojone na połówki. Resztę cebuli pokrojonej na półplasterki i pokrojonego na półplasterki ogórka kiszonego. Jajka oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Sos - Oliwę z oliwek wymieszać z octem i miodem. Dodać pieprz młotkowany i sól. Sałatkę polać sosem tuż przed podaniem. Smacznego.