Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 100
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 100
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Składniki
Zielony groszek zalać wrzątkiem i pozostawić na kilka minut. Następnie osączyć na sicie. Jajka obrać ze skorupek i pokroić na ćwiartki. Makrelę obrać ze skórki i oczyścić z ości. Podzielić na małe kawałki. Na półmisku rozłożyć roszponkę. Na roszponce rozsypać połowę cebuli pokrojonej w kostkę. Następnie porozkładać ćwiartki jajek i kawałki makreli. Posypać groszkiem. Ułożyć oliwki pokrojone na połówki. Resztę cebuli pokrojonej na półplasterki i pokrojonego na półplasterki ogórka kiszonego. Jajka oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Sos - Oliwę z oliwek wymieszać z octem i miodem. Dodać pieprz młotkowany i sól. Sałatkę polać sosem tuż przed podaniem. Smacznego.