Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 41
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 229
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 7052
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 41
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 229
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 7052
Składniki
Zielony groszek zalać wrzątkiem i pozostawić na kilka minut. Następnie osączyć na sicie. Jajka obrać ze skorupek i pokroić na ćwiartki. Makrelę obrać ze skórki i oczyścić z ości. Podzielić na małe kawałki. Na półmisku rozłożyć roszponkę. Na roszponce rozsypać połowę cebuli pokrojonej w kostkę. Następnie porozkładać ćwiartki jajek i kawałki makreli. Posypać groszkiem. Ułożyć oliwki pokrojone na połówki. Resztę cebuli pokrojonej na półplasterki i pokrojonego na półplasterki ogórka kiszonego. Jajka oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Sos - Oliwę z oliwek wymieszać z octem i miodem. Dodać pieprz młotkowany i sól. Sałatkę polać sosem tuż przed podaniem. Smacznego.