Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 258
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1075
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 258
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1075
Składniki
Sałatę roszponkę rozłożyć na półmisku. Na sałacie ułożyć jajka ugotowane na twardo. Obrane ze skorupek i pokrojone na ćwiartki. Rozłożyć kulki mozzarelli, pomidora pokrojonego na ósemki, selera naciowego pokrojonego po skosie w paski, oliwki przekrojone na pół. Jajka oprószyć delikatnie pieprzem czarnym świeżo mielonym i solą. Sałatkę polać sosem tuż przed podaniem. Sos - wymieszać razem oliwę z oliwek, ocet jabłkowy, miód płynny wielokwiatowy, wodę, zioła prowansalskie, pieprz i sól.
Smacznego.