Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 478
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 470
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 62
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 478
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 470
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 62
Składniki
Sałatę roszponkę rozłożyć na półmisku. Na sałacie ułożyć jajka ugotowane na twardo. Obrane ze skorupek i pokrojone na ćwiartki. Rozłożyć kulki mozzarelli, pomidora pokrojonego na ósemki, selera naciowego pokrojonego po skosie w paski, oliwki przekrojone na pół. Jajka oprószyć delikatnie pieprzem czarnym świeżo mielonym i solą. Sałatkę polać sosem tuż przed podaniem. Sos - wymieszać razem oliwę z oliwek, ocet jabłkowy, miód płynny wielokwiatowy, wodę, zioła prowansalskie, pieprz i sól.
Smacznego.