Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4068
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 229
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 333
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4068
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 229
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 333
Składniki
Na półmisku rozłożyć sałatę roszponkę. Posypać pokrojoną w drobną kostkę czerwoną cebulką. Wykorzystać tylko pół. Drugą część pokroić w piórka. Na wierzchu ułożyć obrane ze skorupek i pokrojone na ćwiartki jajka. Teraz poukładać plasterki polędwicy pozwijane w zgrabne pakieciki. Rozłożyć połówki pomidorków, półplasterki rzodkiewek i półplasterki zielonego ogórka. Dołożyć piórka czerwonej cebulki. Posypać uprażonymi pestkami słonecznika. Jajka oprószyć delikatnie solą i drobniutkim czarnym pieprzem. Sos - wymieszać olej lniany z octem jabłkowym, miodem wielokwiatowym, musztardą, pieprzem młotkowanym i solą. Sałatkę polać sosem tuż przed podaniem
Smacznego