Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 870
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 870
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1439
Składniki
Na półmisku rozłożyć sałatę roszponkę. Posypać pokrojoną w drobną kostkę czerwoną cebulką. Wykorzystać tylko pół. Drugą część pokroić w piórka. Na wierzchu ułożyć obrane ze skorupek i pokrojone na ćwiartki jajka. Teraz poukładać plasterki polędwicy pozwijane w zgrabne pakieciki. Rozłożyć połówki pomidorków, półplasterki rzodkiewek i półplasterki zielonego ogórka. Dołożyć piórka czerwonej cebulki. Posypać uprażonymi pestkami słonecznika. Jajka oprószyć delikatnie solą i drobniutkim czarnym pieprzem. Sos - wymieszać olej lniany z octem jabłkowym, miodem wielokwiatowym, musztardą, pieprzem młotkowanym i solą. Sałatkę polać sosem tuż przed podaniem
Smacznego