Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 25
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 29
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 680
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 25
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 29
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 680
Składniki
Na półmisku rozłożyć sałatę roszponkę. Posypać pokrojoną w drobną kostkę czerwoną cebulką. Wykorzystać tylko pół. Drugą część pokroić w piórka. Na wierzchu ułożyć obrane ze skorupek i pokrojone na ćwiartki jajka. Teraz poukładać plasterki polędwicy pozwijane w zgrabne pakieciki. Rozłożyć połówki pomidorków, półplasterki rzodkiewek i półplasterki zielonego ogórka. Dołożyć piórka czerwonej cebulki. Posypać uprażonymi pestkami słonecznika. Jajka oprószyć delikatnie solą i drobniutkim czarnym pieprzem. Sos - wymieszać olej lniany z octem jabłkowym, miodem wielokwiatowym, musztardą, pieprzem młotkowanym i solą. Sałatkę polać sosem tuż przed podaniem
Smacznego