Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na prostą, smaczną i szybką w przygotowaniu sałatkę z jajkiem, serem i szynką. Jest idealna na pożywną przekąskę lub danie gównie. Świetnie sprawdzi się także na wielkanocnym stole oraz drugie śniadanie do pracy, które możemy spakować do lunchboxa.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 695
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 184
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1365
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 695
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 184
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1365
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na ćwiartki. Ser żółty kroimy w kostkę lub wycinamy kształty za pomocą małej foremki do ciasteczek, jeśli chcemy urozmaicić wizualnie naszą sałatkę. Szynkę kroimy na mniejsze kawałki.
Rzodkiewki kroimy na plasterki, a pomidory malinowe na ćwiartki. Wszystkie składniki dodajemy do miseczek, doprawiamy solą oraz pieprzem i polewamy oliwą z oliwek. Podajemy z kleksem majonezu (zwykłego lub typu light).
Jeśli sałatkę przygotowujemy w lunch boxie to pamiętajmy, aby osobno spakować oliwę oraz majonez (np. w małym słoiczku) i dodać do pozostałych składników tuż przez konsumpcją.