Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na prostą, smaczną i szybką w przygotowaniu sałatkę z jajkiem, serem i szynką. Jest idealna na pożywną przekąskę lub danie gównie. Świetnie sprawdzi się także na wielkanocnym stole oraz drugie śniadanie do pracy, które możemy spakować do lunchboxa.
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 159
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 20
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 130
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 159
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 20
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 130
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na ćwiartki. Ser żółty kroimy w kostkę lub wycinamy kształty za pomocą małej foremki do ciasteczek, jeśli chcemy urozmaicić wizualnie naszą sałatkę. Szynkę kroimy na mniejsze kawałki.
Rzodkiewki kroimy na plasterki, a pomidory malinowe na ćwiartki. Wszystkie składniki dodajemy do miseczek, doprawiamy solą oraz pieprzem i polewamy oliwą z oliwek. Podajemy z kleksem majonezu (zwykłego lub typu light).
Jeśli sałatkę przygotowujemy w lunch boxie to pamiętajmy, aby osobno spakować oliwę oraz majonez (np. w małym słoiczku) i dodać do pozostałych składników tuż przez konsumpcją.