Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i delikatnie chrupiąca sałatka, polecam :)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6164
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6164
Składniki
Różyczki kalafiora gotujemy krótko ( 2-3 minuty ), odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Pomidor sparzyć i obrać ze skórki.
Papryki, cebulę, pomidor i wędlinę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z drobnymi różyczkami kalafiora i natką pietruszki.
Sos rozrabiamy z dwiema łyżkami wody, łyżeczką cukru i majonezem. Polewamy warzywa i dokładnie, ale delikatnie mieszamy.