Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i delikatnie chrupiąca sałatka, polecam :)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 746
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1543
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6066
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8918
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 746
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1543
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6066
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8918
Składniki
Różyczki kalafiora gotujemy krótko ( 2-3 minuty ), odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Pomidor sparzyć i obrać ze skórki.
Papryki, cebulę, pomidor i wędlinę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z drobnymi różyczkami kalafiora i natką pietruszki.
Sos rozrabiamy z dwiema łyżkami wody, łyżeczką cukru i majonezem. Polewamy warzywa i dokładnie, ale delikatnie mieszamy.