Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kalafiora na grilla to prosty i zdrowy dodatek, który jest pełny smaku. Surowy kalafior i orzechy nadają jej przyjemnej chrupkości, przez co sałatka zaskoczy wszystkich. Całość jest zwieńczona wyrazistym i kremowym sosem na bazie majonezu i śmietany, z nutą kwaskowatości octu. Danie można przygotować w kilka minut, tuż przed grillem. Z powodzeniem można też zrobić to wcześniej, bez ryzyka puszczania soków z warzyw. Świetnie pasuje do mięs, szczególnie grillowanych czy smażonych.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182099
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182099
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
Kalafior umyj i podziel na mniejsze różyczki wielkości jednego kęsa. Szalotkę drobno posiekaj, a orzechy podziel na 4-5 części. Przenieś składniki do miski sałatkowej.
Przygotuj dressing. Wszystkie składniki na sos, w tym czosnek przepuszczony przez praskę wymieszaj w osobnej miseczce. Zalej mieszaniną warzywa i orzechy, a następnie dobrze wymieszaj.
Natkę pietruszki drobno posiekaj i posyp nią wierzch sałatki. Sałatkę z kalafiora na grilla podawaj po schłodzeniu w lodówce.