Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca sałatka z dodatkiem kalafiora i jajek przypadnie do gustu każdemu, kto lubi jeść smacznie i zdrowo. Doskonała do pracy lub szkoły, równie dobrze sprawdzi się też podczas różnego rodzaju spotkań z rodziną czy przyjaciółmi. Niewielka ilość składników sprawia ponadto, że jej wykonanie jest nie tylko proste, ale i szybkie.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3835
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3833
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 400
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 759
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3835
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3833
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 400
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 759
Składniki
Kalafior umyj, podziel na mniejsze części i wrzuć go do lekko osolonego wrzątku. Uważaj, żeby za mocno nie rozgotować różyczek kalafiora - czas gotowania nie powinien przekroczyć 8-10 minut.
Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę. Pomidora również pokrój w kostkę, a kukurydzę odsącz z zalewy. Wymieszaj wszystkie składniki razem z ostudzonym kalafiorem, dodaj majonez, a na koniec dopraw do smaku solą i pieprzem ponownie mieszając całość.