Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa sałatka z kalmarami, awokado , ogórkiem i marynowaną papryką sprawdzi się na kolację, jako przystawka lub lekki lunch. Za każdym razem pyszna....
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52240
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 191
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52240
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 191
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. W miseczce wymieszać oliwę, sok i skórkę z cytryny, pokrojoną cebulę, natkę pietruszki, płatki chili i szczyptę soli. Dodać krążki kalmarów, wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
Awokado i ogórek pokroić w plasterki, marynowaną paprykę w paski. Na talerze rozłożyć porcje rukoli, pokrojone warzywa i krążki kalmarów wraz z marynatą.