Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa sałatka z kalmarami, awokado , ogórkiem i marynowaną papryką sprawdzi się na kolację, jako przystawka lub lekki lunch. Za każdym razem pyszna....
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11864
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16117
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5112
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11864
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16117
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5112
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. W miseczce wymieszać oliwę, sok i skórkę z cytryny, pokrojoną cebulę, natkę pietruszki, płatki chili i szczyptę soli. Dodać krążki kalmarów, wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
Awokado i ogórek pokroić w plasterki, marynowaną paprykę w paski. Na talerze rozłożyć porcje rukoli, pokrojone warzywa i krążki kalmarów wraz z marynatą.