Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa sałatka z kalmarami, awokado , ogórkiem i marynowaną papryką sprawdzi się na kolację, jako przystawka lub lekki lunch. Za każdym razem pyszna....
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 626
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 390
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 626
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 390
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. W miseczce wymieszać oliwę, sok i skórkę z cytryny, pokrojoną cebulę, natkę pietruszki, płatki chili i szczyptę soli. Dodać krążki kalmarów, wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
Awokado i ogórek pokroić w plasterki, marynowaną paprykę w paski. Na talerze rozłożyć porcje rukoli, pokrojone warzywa i krążki kalmarów wraz z marynatą.