Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa sałatka z kalmarami, awokado , ogórkiem i marynowaną papryką sprawdzi się na kolację, jako przystawka lub lekki lunch. Za każdym razem pyszna....
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 360
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11152
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3877
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1338
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 360
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11152
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3877
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1338
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. W miseczce wymieszać oliwę, sok i skórkę z cytryny, pokrojoną cebulę, natkę pietruszki, płatki chili i szczyptę soli. Dodać krążki kalmarów, wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
Awokado i ogórek pokroić w plasterki, marynowaną paprykę w paski. Na talerze rozłożyć porcje rukoli, pokrojone warzywa i krążki kalmarów wraz z marynatą.