Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka, która powstała z tego co pozostało po obiedzie:)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326151
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12010
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16624
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5364
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326151
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12010
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16624
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5364
Składniki
Przygotowujemy sos:jajko gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i bardzo drobno siekamy. Czosnek i cebulę również drobniutko siekamy. Jajko mieszamy/ rozcieramy z gęstą śmietaną i jogurtem naturalnym. Dodajemy cebulę i czosnek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Mieszamy i odstawiamy. Kaszę gryczaną /może być zarówno biała jak i prażona/ gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu i odsączamy. Brukselkę oczyszczamy z wierzchnich zwiędłych liści i gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości /ale nie rozgotowujemy jej/. Na patelnię dajemy masło a następnie wrzucamy oczyszczone, pokrojone w plastry pieczarki. Podsmażamy do miękkości i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pod koniec smażenia na patelnię dodajemy ugotowaną i odsączoną brukselkę i podsmażamy z pieczarkami 2-3 min. Na talerzach układamy porcje kaszy a na niej brukselkę z pieczarkami i polewamy przygotowanym sosem i posypujemy natką - w tej wersji kasza i pieczarki mogą być ciepłe. W innej wersji - kiedy wszystkie gotowane składniki będą zimne-sałatkę możemy tradycyjnie wymieszać.