Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka, która powstała z tego co pozostało po obiedzie:)
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1122
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 87
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1129
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2343
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2423
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1088
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1122
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 87
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1129
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2343
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2423
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1088
Składniki
Przygotowujemy sos:jajko gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i bardzo drobno siekamy. Czosnek i cebulę również drobniutko siekamy. Jajko mieszamy/ rozcieramy z gęstą śmietaną i jogurtem naturalnym. Dodajemy cebulę i czosnek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Mieszamy i odstawiamy. Kaszę gryczaną /może być zarówno biała jak i prażona/ gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu i odsączamy. Brukselkę oczyszczamy z wierzchnich zwiędłych liści i gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości /ale nie rozgotowujemy jej/. Na patelnię dajemy masło a następnie wrzucamy oczyszczone, pokrojone w plastry pieczarki. Podsmażamy do miękkości i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pod koniec smażenia na patelnię dodajemy ugotowaną i odsączoną brukselkę i podsmażamy z pieczarkami 2-3 min. Na talerzach układamy porcje kaszy a na niej brukselkę z pieczarkami i polewamy przygotowanym sosem i posypujemy natką - w tej wersji kasza i pieczarki mogą być ciepłe. W innej wersji - kiedy wszystkie gotowane składniki będą zimne-sałatkę możemy tradycyjnie wymieszać.