Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna sałatka na ciepło z warzywami i kabanosami
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 475
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15400
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3275
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 475
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15400
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3275
Składniki
Paprykę myjemy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. Oba pokrojone warzywa wrzucamy na rozgrzaną patelnię polaną oliwą z oliwek i podsmażamy je, aż się zarumienią. Przekładamy warzywa do dużej miski.
Kabanosy kroimy w średniej grubości plasterki, wrzucamy na patelnię i podsmażamy na rumiano. Przekładamy je do miski z pozostałymi warzywami. Słonecznik wrzucamy na suchą patelnię i prażymy go. Przekładamy słonecznik do miski z pozostałymi składnikami.
Ogórka kiszonego również kroimy w kostkę i wrzucamy na sitko, aby obciekł z niego sok. Przesypujemy go do miski z resztą składników.
Kaszę jęczmienną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy ją i jeszcze ciepłą wrzucamy go miski z pokrojonymi składnikami.
Jogurt naturalny mieszamy ze szczyptą soli, czosnku granulowanego, pieprzu i papryki słodkiej mielonej. Zalewamy sałatkę sosem i dokładnie ją mieszamy.