Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia francuska
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 242
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 212
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 242
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 212
Składniki
Sok z cytryny wymieszałem ze szczyptą soli, aż całkowicie się rozpuściła. Ciągle mieszając wlałem oliwę. Sos doprawiłem do smaku musztardą i pieprzem. Sałaty i ukolę opłukałem, dokładnie osuszyłem. Liście porwałem na kawałki. Umyte pomidory pokroiłem na cząstki, obraną cebulę w cienkie talarki. Kozi ser podzieliłem na małe kawałki. Tak przygotowane składniki włożyłem do miski z sosem, posypałem natką i delikatnie wymieszałem.
Czerstwe kromki bułki natarłem z obydwu stron czosnkiem, pokroiłem w drobną kostkę. Na patelni rozgrzałem oliwę. Wrzuciłem pieczywo, usmażyłem na rumiano. Przygotowaną sałatkę posypałem ciepłymi grzankami. Podałem od razu.