Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia francuska
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 321
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3332
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 321
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3332
Składniki
Sok z cytryny wymieszałem ze szczyptą soli, aż całkowicie się rozpuściła. Ciągle mieszając wlałem oliwę. Sos doprawiłem do smaku musztardą i pieprzem. Sałaty i ukolę opłukałem, dokładnie osuszyłem. Liście porwałem na kawałki. Umyte pomidory pokroiłem na cząstki, obraną cebulę w cienkie talarki. Kozi ser podzieliłem na małe kawałki. Tak przygotowane składniki włożyłem do miski z sosem, posypałem natką i delikatnie wymieszałem.
Czerstwe kromki bułki natarłem z obydwu stron czosnkiem, pokroiłem w drobną kostkę. Na patelni rozgrzałem oliwę. Wrzuciłem pieczywo, usmażyłem na rumiano. Przygotowaną sałatkę posypałem ciepłymi grzankami. Podałem od razu.