Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z pysznych składników. Czy smaczna ? Tylko zrób, nie pożałujesz :)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 391
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7768
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13419
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2689
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 391
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7768
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13419
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2689
Składniki
Winogrona umyłem, osuszyłem, przekroiłem na pół. W rondlu rozgrzałem miód, dodałem maliny, sok z jednej limonki, dusiłem, dodałem ocet i zagotowałem, aż płyn zredukował się do połowy. Rondel zdjąłem , schłodziłem do temperatury pokojowej. Dodałem musztardę, sok z drugiej limonki i czerwone wino. Powoli dolewałem oliwę stale mieszając, aż powstała emulsja. Na koniec dodałem pokrojony winogron. Kozi ser pokruszyłem na mniejsze kawałki. Cukinię pokroiłem w plastry grubości 1 cm. Zamarynowałem je w oliwie, soli i pieprzu. Usmażyłem na patelni gilowej z obu stron na złoty kolor, przełożyłem na talerzyk. Na patelni, na której smażyłem cukinię włożyłem pokrojone boczniaki, smażyłem przez chwilę, dolałem ocet balsamiczny i dusiłem, aż płyn odparował. Z chleba usunąłem skórkę, pokroiłem na kostkę 1 x 1 cm. Na patelni rozgrzałem oliwę, dodałem rozgnieciony czosnek, podsmażyłem na rumiane grzanki. Na półmisku rozłożyłem sałatę, na niej boczniaki, ser i cukinię. Udekorowałem świeżymi malinami. Polałem sosem.