Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Lekka sałatka. Mało składników, duża przyjemność dla podniebienia.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Krewetki oczyścić, usunąć pancerzyki. Na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym usmażyć krewetki ok. 2 min. Wystudzić. W miseczce rozmieszać oliwę i sok z cytryny, starty imbir, miód, pieprz świeżo mielonym i sól. Dodać krewetki, pomieszać i wstawić do lodówki na ok. 15 min. Sezam uprażyć na suchej patelni. W salaterce wymieszać liście szpinaku i rukoli. Dodać krewetki z sosem i posypać sezamem. Zajadać, pycha. Smacznego.