Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Lekka sałatka. Mało składników, duża przyjemność dla podniebienia.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 998
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 39
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1335
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 339
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6239
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 998
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 39
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1335
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 339
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6239
Składniki
Krewetki oczyścić, usunąć pancerzyki. Na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym usmażyć krewetki ok. 2 min. Wystudzić. W miseczce rozmieszać oliwę i sok z cytryny, starty imbir, miód, pieprz świeżo mielonym i sól. Dodać krewetki, pomieszać i wstawić do lodówki na ok. 15 min. Sezam uprażyć na suchej patelni. W salaterce wymieszać liście szpinaku i rukoli. Dodać krewetki z sosem i posypać sezamem. Zajadać, pycha. Smacznego.