Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka trochę improwizacja - zrobiona z tego co akurat pod ręką :) Ale muszę przyznać, że pyszna wyszła, polecam :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326455
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12087
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16860
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5508
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326455
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12087
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16860
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5508
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w niewielką kostkę, posypujemy solą czosnkową, przyprawą do kurczaka i pieprzem - mieszamy i wstawiamy do lodówki. Pieczarki kroimy w półplasterki, przesmażamy na łyżce masła do odparowania. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Na łyżce oleju smażymy kurczaka, wykładamy na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Paprykę i ogórki kroimy w kosteczkę, groszek odcedzamy z zalewy.
Groszek, makaron, pieczarki, kurczaka, paprykę i ogórki mieszamy z majonezem, doprawiamy do smaku. Wstawiamy do lodówki, żeby się składniki przegryzły.
Ps. Do sałatki wykorzystałam paprykę zrobioną według przepisu awokado - wyszła naprawdę pyszna :)