Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka trochę improwizacja - zrobiona z tego co akurat pod ręką :) Ale muszę przyznać, że pyszna wyszła, polecam :)
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w niewielką kostkę, posypujemy solą czosnkową, przyprawą do kurczaka i pieprzem - mieszamy i wstawiamy do lodówki. Pieczarki kroimy w półplasterki, przesmażamy na łyżce masła do odparowania. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Na łyżce oleju smażymy kurczaka, wykładamy na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Paprykę i ogórki kroimy w kosteczkę, groszek odcedzamy z zalewy.
Groszek, makaron, pieczarki, kurczaka, paprykę i ogórki mieszamy z majonezem, doprawiamy do smaku. Wstawiamy do lodówki, żeby się składniki przegryzły.
Ps. Do sałatki wykorzystałam paprykę zrobioną według przepisu awokado - wyszła naprawdę pyszna :)