Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka trochę improwizacja - zrobiona z tego co akurat pod ręką :) Ale muszę przyznać, że pyszna wyszła, polecam :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1108
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 170
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2207
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4249
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1108
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 170
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2207
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4249
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w niewielką kostkę, posypujemy solą czosnkową, przyprawą do kurczaka i pieprzem - mieszamy i wstawiamy do lodówki. Pieczarki kroimy w półplasterki, przesmażamy na łyżce masła do odparowania. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Na łyżce oleju smażymy kurczaka, wykładamy na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Paprykę i ogórki kroimy w kosteczkę, groszek odcedzamy z zalewy.
Groszek, makaron, pieczarki, kurczaka, paprykę i ogórki mieszamy z majonezem, doprawiamy do smaku. Wstawiamy do lodówki, żeby się składniki przegryzły.
Ps. Do sałatki wykorzystałam paprykę zrobioną według przepisu awokado - wyszła naprawdę pyszna :)