Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka trochę improwizacja - zrobiona z tego co akurat pod ręką :) Ale muszę przyznać, że pyszna wyszła, polecam :)
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6898
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5101
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2071
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6898
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5101
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2071
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w niewielką kostkę, posypujemy solą czosnkową, przyprawą do kurczaka i pieprzem - mieszamy i wstawiamy do lodówki. Pieczarki kroimy w półplasterki, przesmażamy na łyżce masła do odparowania. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Na łyżce oleju smażymy kurczaka, wykładamy na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Paprykę i ogórki kroimy w kosteczkę, groszek odcedzamy z zalewy.
Groszek, makaron, pieczarki, kurczaka, paprykę i ogórki mieszamy z majonezem, doprawiamy do smaku. Wstawiamy do lodówki, żeby się składniki przegryzły.
Ps. Do sałatki wykorzystałam paprykę zrobioną według przepisu awokado - wyszła naprawdę pyszna :)