Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne awokado pysznie smakuje w połączeniu z aromatycznymi polędwiczkami, soczystym pomidorem i pikantną rukolą. Całość uzupełnia balsamiczny dressing z dodatkiem ziół prowansalskich.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40613
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1001
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 250
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3331
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40613
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1001
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 250
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3331
Składniki
Składniki marynaty wymieszać. Polędwiczki oczyścić z błon i umieścić w marynacie, najlepiej na całą noc. Po tym czasie nagrzać piekarnik do 180 st. C, polędwiczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez ok. 20 minut, a po upieczeniu przestudzić.
Awokado przekroić wzdłuż na pół, dookoła pestki, a następnie przekręcić dwie połówki i rozdzielić je. Metalową łyżką delikatnie oddzielić miąższ od skórki, wbijając łyżkę tuż pod skórką i powoli poruszając nią w dół i na boki. Po wyjęciu owocu pokroić go na plasterki.
Na każdym talerzu ułożyć garść rukoli, kilką cząstek pokrojonego pomidora, orzechy podzielone na ćwiartki, pokrojonego kurczaka i awokado. Z octu, oliwy i ziół przygotować dressing i polać nim sałatkę tuż przed podaniem.