Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kurczakiem i brokułem
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15469
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4640
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 320
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2776
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5012
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15469
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4640
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 320
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2776
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5012
Składniki
Brokuł podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i przelać zimną wodą, aby nie brokuł nie stracił swojego koloru. Filet z kruczka pokroić w kostkę, doprawić przyprawą do gyrosa lub inna ulubioną przyprawą. Podsmażyć kilka minut. Dodać do brokułu. Kolejno dodać pokrojoną drobno cebulę, posiekany koperek. Dodać ugotowany makaron do miękkości oraz odcedzoną kukurydzę. Doprawić solą oraz pieprzem. Dodać śmietanę oraz majonez. Całość wymieszać, Smacznego!