Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z serem zawsze przypominają mi najcudowniejsze smaki dzieciństwa. T...
Odsłon: 30
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 136
Smaczna sałatka na różne okazje z kalafiorem, pomidorami i jajkiem a do tego...
Odsłon: 102
Moja masa serowa do naleśników to nic innego jak ser, żółtko , odrobina gęste...
Odsłon: 1728
Naleśniki z serem zawsze przypominają mi najcudowniejsze smaki dzieciństwa. T...
Odsłon: 30
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 136
Smaczna sałatka na różne okazje z kalafiorem, pomidorami i jajkiem a do tego...
Odsłon: 102
Moja masa serowa do naleśników to nic innego jak ser, żółtko , odrobina gęste...
Odsłon: 1728
Składniki
Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Musztardę wymieszać z miodem i pozostałymi składnikami. Filet umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż. Mięso rozbić na desce i delikatnie oprószyć solą, pieprzem, mąką pszenną. Mięso zamaczać w rozbełtanym jajku i następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym. Umieścić na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem. Wystudzić. Pokroić w kostkę. Na półmisku rozłożyć liście szpinaku i na wierzchu poukładać kawałki kurczaka, kawałki sera camembert, pokrojone na połówki winogrona. Przed podaniem polać sosem musztardowo-miodowym i posypać pestkami słonecznika. Smacznego.