Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3704
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2027
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5416
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5470
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3704
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2027
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5416
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5470
Składniki
Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Musztardę wymieszać z miodem i pozostałymi składnikami. Filet umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż. Mięso rozbić na desce i delikatnie oprószyć solą, pieprzem, mąką pszenną. Mięso zamaczać w rozbełtanym jajku i następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym. Umieścić na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem. Wystudzić. Pokroić w kostkę. Na półmisku rozłożyć liście szpinaku i na wierzchu poukładać kawałki kurczaka, kawałki sera camembert, pokrojone na połówki winogrona. Przed podaniem polać sosem musztardowo-miodowym i posypać pestkami słonecznika. Smacznego.