Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2776
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101950
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6333
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2776
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101950
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6333
Składniki
Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Musztardę wymieszać z miodem i pozostałymi składnikami. Filet umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż. Mięso rozbić na desce i delikatnie oprószyć solą, pieprzem, mąką pszenną. Mięso zamaczać w rozbełtanym jajku i następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym. Umieścić na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem. Wystudzić. Pokroić w kostkę. Na półmisku rozłożyć liście szpinaku i na wierzchu poukładać kawałki kurczaka, kawałki sera camembert, pokrojone na połówki winogrona. Przed podaniem polać sosem musztardowo-miodowym i posypać pestkami słonecznika. Smacznego.