Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest bardzo prosta, a składniki powszechnie dostępne. Dodatkowo generalnie większość z nas je lubi. Całość dopełnia lekko słodki sos. Idealna zarówno na przyjęcia, jaki po prostu na kolacje.
Kurczaka czyścimy z błonek i kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy przyprawami i oliwą lub olejem. Proporcję przypraw możecie modyfikować w zależności od Waszego gustu. Mięso smażymy na dobrze rozgrzanej patelce, aż mięso się zarumieni. Upieczonego kurczaka przekładamy do miski i pozostawiamy do wystudzenia. Patelni nie myjemy, bo będziemy smażyć na niej grzanki.
Pieczywo kroimy w drobną kostkę. Smażymy je na patelce po kurczaku, dzięki temu nabiorą jego aromatu. Do smażonych grzanek dorzucamy rozgnieciony, nieołupiony ząbek czosnku. Co jakiś czas mieszamy grzanki, aby wysuszyły się równomiernie. Kiedy wszystkie będą chrupiące pozostawiamy je do wystudzenia.
Ogórka myjemy, obieramy jeśli jest taka potrzeba i kroimy na plasterki. Kukurydzę dobrze odcedzamy. Ser kroimy w drobną kostkę.
W dużej, najlepiej przeźroczystej misce układamy całą sałatę, następnie warstwę ogórka, kukurydzy i kurczaka. Mięso posypujemy serem.
Najprostszym i najszybszym sposobem na przygotowanie tego sosu jest umieszczenie wszystkich produktów w słoiku. Następnie słoik zakręcamy i potrząsamy nim energicznie kilka razy, aż składniki się połączą. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę.
Bezpośrednio przed podaniem posypujemy grzankami, aby nie nawilgły.
Smacznego ;)
Deser dla Korposzczurów:). Orzeźwia, pobudza, odrywa od korpocodzienności, od...
Odsłon: 52
Pyszna, zdrowa i orzeźwiająca lemoniada świetnie gasi pragnienie w upalne dni.
Odsłon: 266
Deser dla Korposzczurów:). Orzeźwia, pobudza, odrywa od korpocodzienności, od...
Odsłon: 52
Pyszna, zdrowa i orzeźwiająca lemoniada świetnie gasi pragnienie w upalne dni.
Odsłon: 266
Składniki
Kurczaka czyścimy z błonek i kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy przyprawami i oliwą lub olejem. Proporcję przypraw możecie modyfikować w zależności od Waszego gustu. Mięso smażymy na dobrze rozgrzanej patelce, aż mięso się zarumieni. Upieczonego kurczaka przekładamy do miski i pozostawiamy do wystudzenia. Patelni nie myjemy, bo będziemy smażyć na niej grzanki.
Pieczywo kroimy w drobną kostkę. Smażymy je na patelce po kurczaku, dzięki temu nabiorą jego aromatu. Do smażonych grzanek dorzucamy rozgnieciony, nieołupiony ząbek czosnku. Co jakiś czas mieszamy grzanki, aby wysuszyły się równomiernie. Kiedy wszystkie będą chrupiące pozostawiamy je do wystudzenia.
Ogórka myjemy, obieramy jeśli jest taka potrzeba i kroimy na plasterki. Kukurydzę dobrze odcedzamy. Ser kroimy w drobną kostkę. W dużej, najlepiej przeźroczystej misce układamy całą sałatę, następnie warstwę ogórka, kukurydzy i kurczaka. Mięso posypujemy serem.
Najprostszym i najszybszym sposobem na przygotowanie tego sosu jest umieszczenie wszystkich produktów w słoiku. Następnie słoik zakręcamy i potrząsamy nim energicznie kilka razy, aż składniki się połączą. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę. Bezpośrednio przed podaniem posypujemy grzankami, aby nie nawilgły. Smacznego ;)
Przepisy Sałatki
Sałatki
Orzeźwiająca surówka baronessy
Sałatki
Chrupiąca sałatka z surowym kalafiorem, rzodkiewką, papryką, żółtym serem i jajkiem
Sałatki
Sałatka z rukolą, serem camembert, marynowaną gruszką i granatem
Sałatki
Surówka z ogórkami
Orzeźwiająca surówka baronessy
Lato to idealny czas na surówki i sałatki. Na targowiskach nie brak świeżych...
Odsłon: 713
Chrupiąca sałatka z surowym kalafiorem, rzodkiewką, papryką, żółtym serem i jajkiem
Sałatka jest bardzo dobra. Surowy kalafior jest bardzo smaczny i pasuje do rz...
Odsłon: 147