Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy można nie lubić kurek ? To po prostu nie możliwe! Bo są przepyszne i mają niepowtarzalny smak…
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 110
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 483
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 203
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 110
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 483
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 203
Składniki
Kurki opłukać i usmażyć na małej ilości oleju. Dodać sól i pieprz do smaku. Wystudzić.
Wędlinę i ogórki pokroić w słomkę.
Ser żółty natrzeć na tarce o grubych oczkach.
Dalej składniki wykładać w półmisek warstwami.
Pierwszą warstwa, wyłożyć kurki.
Na kurki dać wędlinę, nasmarować majonezem.
Dalej wyłożyć ogórki, nasmarować majonezem.
Ostatnią warstwą jest tarty ser.
Gotową sałatkę wstawić na parę godzin do lodówki.