Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Uwielbiam połączenie słonych, ostrych i słodkich smaków. W tej sałatce są wszystkie: kurczak, jalapeno, oliwki i owoce.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5664
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 98
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 570
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5664
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 98
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 570
Składniki
Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem. Wody powinno być około 1cm ponad poziom kaszy. Po kilku minutach kasza wchłonie całą wodę, napęcznieje i zmięknie. Mieszamy widelcem. Kurczaka kroimy w kostkę. Dodajemy łyżkę oleju i przyprawy. Smażymy około 15 minut (większe kawałki mogą wymagać dłuższego czasu). Oliwki, jalapeno i pomidory suszone kroimy na mniejsze kawałki. Brzoskwinie kroimy w kostkę (zostawiamy kilka większych kawałków do dekoracji). Olej łączymy z syropem klonowym, siekaną bazylią i chipotle. Mieszamy kaszę z kurczakiem, wszystkimi warzywami i owocami. Dodajemy sos i dokładnie mieszamy. Dekorujemy brzoskwinią i świeżą bazylią. Podajemy po schłodzeniu.