Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaki to moje odkrycie tego roku! Świetnie sprawdza się w towarzystwie owoców, warzyw i także łososia. Sałatka słono-słodka z chrupiącymi grzankami
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14573
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19639
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14573
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19639
Składniki
Z tych składników zrobiłam 2 sałatki. Dżem i musztardę mieszamy i odstawiamy do przegryzienia. Na talerze wykładamy pokrojoną sałatę, warzywa i łososia wędzonego. Kaki należy obrać i pokroić na plasterki, lub przekroić na pół i wydrążyć miąższ. Sałatkę polewamy sosem i posypujemy grzankami przed samym podaniem. Najlepsze grzanki są oczywiście domowe! Mogą być z patelni lub piekarnika. U mnie to chleb pokrojony w kostkę suszony na blaszce na kaloryferze. po wyschnięciu można przechowywać grzanki w zamkniętym pudełku.