Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost do pracy lub na drugie śniadanie.
Deska do krojenia , nóż, salaterka
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1217
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1267
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 205
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1217
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1267
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 205
Składniki
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, umieścić w salaterce. Posmarować lekko majonezem.
Sałatę umyć , porwać na części , umieścić na makaronie, doprawić solą i pieprzem.
Awokado obrać , pokroić w kostkę , skropić sokiem z cytryny, umieścić na sałacie. Posmarować majonezem.
Ser mozzarella przekroić na połowę, połowę umieścić na awokado. Pomidorki umyć przekroić na połowę , umieścić między połówkami kulek sera. Posmarować majonezem.
Mango osączyć z syropu , umieścić w salaterce. Posmarować majonezem.
Oliwki przekroić na połowę , ułożyć w salaterce , między nimi resztę sera. Posmarować majonezem.
Jajka ugotować na twardo, obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach, posypać po wierzchu, doprawić solą i pieprzem. Koperek umyć , ściąć , posypać. Schłodzić w lodówce około 2 godzin aby smaki się wymieszały.