Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka, której przygotowanie trwa mniej więcej tyle, ile gotuje się makaron. Składniki na nią warto mieć zawsze pod ręką. Można ją przygotować na co dzień i od święta.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 77
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2509
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 572
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 893
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 77
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2509
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 572
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 893
Składniki
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron odcedzamy na durszlaku, przelewamy zimną wodą i pozostawiamy do obcieknięcia.
Pomidory suszone kroimy w cienkie paseczki.
Oliwki kroimy na pół.
Ser feta kroimy w kostkę.
Natkę pietruszki płuczemy pod wodą, osuszamy i drobno siekamy.
Wszystkie składniki przekładamy do miski. Dodajemy 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem. Dorzucamy orzechy. Składniki mieszamy. Gotowe!