Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka, której przygotowanie trwa mniej więcej tyle, ile gotuje się makaron. Składniki na nią warto mieć zawsze pod ręką. Można ją przygotować na co dzień i od święta.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1071
Polecam.
Odsłon: 1048
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1073
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1071
Polecam.
Odsłon: 1048
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1073
Składniki
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron odcedzamy na durszlaku, przelewamy zimną wodą i pozostawiamy do obcieknięcia.
Pomidory suszone kroimy w cienkie paseczki.
Oliwki kroimy na pół.
Ser feta kroimy w kostkę.
Natkę pietruszki płuczemy pod wodą, osuszamy i drobno siekamy.
Wszystkie składniki przekładamy do miski. Dodajemy 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem. Dorzucamy orzechy. Składniki mieszamy. Gotowe!