Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiająca, pikantna z kwaśną nutą doda wigoru każdej imprezie
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 24
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 416
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 24
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 416
Składniki
1. Ogórki małosolne 3-4 dniowe pokroić w cienkie plasterki. 2. Rzodkiewkę umyć, pokroić w półplasterki i dodać do ogórków. 3. Pomidory pokroić w grubą kostkę i dodać do pozostałych warzyw. 4. Koperek, białą i zieloną część cebulki pokroić drobno i dodać do warzyw. 5. Całość wymieszać, dodać ocet, pieprz czosnkowy i ewentualnie sól (ogórki małosolne są słone więc w mojej wersji nie dodaję wcale soli). Sałatka nadje się do obiadu, lunchboxa, na imprezę lub grilla. SMACZNIE POLECAM!