Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta w przygotowaniu sałatka, ale niezwykle smaczna, zdrowa i pożywna. To połączenie egzotycznych i tradycyjnych polskich smaków, daje prawdziwą ucztę naszym kubkom smakowym oraz niesie mnóstwo dobrej energii. Gorąco polecam! :)
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 19
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 101
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 77
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 147
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 19
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 101
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 77
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 147
Składniki
Buraczki dokładnie myjemy, osuszamy i każdy owijamy w folię aluminiową. Następnie układamy je na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 1 godzinę*. Po upieczeniu buraczki studzimy i obieramy ze skórki. * Pod koniec sprawdźmy widelcem czy buraczki są dobrze upieczone i czy nie trzeba piec ich odrobinę dłużej.
Obrane buraki, mango i ser koryciński kroimy w kostkę. Na talerze układamy roszponkę, a na nią pokrojone składniki. Następnie dodajemy kilka listków czerwonej bazylii i posypujemy wszystko czarnuszką oraz orzeszkami piniowymi. Sałatkę podajemy z sosem przygotowanym z soku z limonki, oliwy, wody, ksylitolu i szczypty soli.
Życzę smacznego! :)