Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo wiosenn sałatka z młodych ziemniaków z marynowanym w occie ogórkiem i rzodkiewkami. Świetna do dań z grilla
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11969
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16505
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5314
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11969
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16505
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5314
Składniki
Ogórki pokroić w cienkie plasterki, połowę koperku posiekać. W kubku wymieszać ocet z dwiema łyżeczkami soli, zalać marynatą ogórki i koperek – włożyć do torebki foliowej albo zamykanego pojemnika i marynować jeden dzień w lodówce ( można to wszystko co jakiś czas potrząsnąć i przemieszać). Następnego dnia wyciągnąć ogórki i odsączyć na sitku co najmniej godzinę.
Ziemniaki ugotować w mundurkach ( ok. 25 minut). Dobrze ostudzić i pokroić w plasterki ( można zdjąć skórkę ale jak jest cienka to można zostawić). Rzodkiewkę pokroić w cienkie plasterki, cebule w drobną kosteczkę, resztę koperku posiekać. Włożyć do miski wszystkie składniki, wymieszać jogurt, majonez, sok z cytryny i zalać składniki sałatki. Dobrze wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Sałatka najlepsza jest jak wszystkie składniki się przegryzą co najmniej godzinę w lodówce.