Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo wiosenn sałatka z młodych ziemniaków z marynowanym w occie ogórkiem i rzodkiewkami. Świetna do dań z grilla
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Składniki
Ogórki pokroić w cienkie plasterki, połowę koperku posiekać. W kubku wymieszać ocet z dwiema łyżeczkami soli, zalać marynatą ogórki i koperek – włożyć do torebki foliowej albo zamykanego pojemnika i marynować jeden dzień w lodówce ( można to wszystko co jakiś czas potrząsnąć i przemieszać). Następnego dnia wyciągnąć ogórki i odsączyć na sitku co najmniej godzinę.
Ziemniaki ugotować w mundurkach ( ok. 25 minut). Dobrze ostudzić i pokroić w plasterki ( można zdjąć skórkę ale jak jest cienka to można zostawić). Rzodkiewkę pokroić w cienkie plasterki, cebule w drobną kosteczkę, resztę koperku posiekać. Włożyć do miski wszystkie składniki, wymieszać jogurt, majonez, sok z cytryny i zalać składniki sałatki. Dobrze wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Sałatka najlepsza jest jak wszystkie składniki się przegryzą co najmniej godzinę w lodówce.