Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424810
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10647
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336935
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424810
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10647
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336935
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4747
Składniki
Rukolę po odcięciu ogonków , opłukałem i delikatnie osuszyłem.. Bagietkę pokroiłem w dużą kostkę , skropiłem oliwą przyprawioną solą i pieprzem. Ułożyłem na blaszce i zapiekłem 10 minut w temperaturze 180 stopni C. Mozzarellę dokładnie osączyłem z zalewy i pokroiłem w kostkę. Paprykę pokroiłem w mniejsze części i zgrilowałem na patelni. Po wystygnięciu obrałem ze skórki i drobno pokroiłem. Pomidorki koktajlowe przekroiłem na połówki , polałem octem balsamicznym wymieszanym z oliwą. Liście rukoli ułożyłem w salaterce , a nich ułożyłem pomidorki , mozzarellę i zwiniętą w ruloniki szynkę prosciutto. Sałatkę przyprawiłem solą i czarnym pieprzem , posypałem grzankami i papryką.