Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416556
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416556
Składniki
Rukolę po odcięciu ogonków , opłukałem i delikatnie osuszyłem.. Bagietkę pokroiłem w dużą kostkę , skropiłem oliwą przyprawioną solą i pieprzem. Ułożyłem na blaszce i zapiekłem 10 minut w temperaturze 180 stopni C. Mozzarellę dokładnie osączyłem z zalewy i pokroiłem w kostkę. Paprykę pokroiłem w mniejsze części i zgrilowałem na patelni. Po wystygnięciu obrałem ze skórki i drobno pokroiłem. Pomidorki koktajlowe przekroiłem na połówki , polałem octem balsamicznym wymieszanym z oliwą. Liście rukoli ułożyłem w salaterce , a nich ułożyłem pomidorki , mozzarellę i zwiniętą w ruloniki szynkę prosciutto. Sałatkę przyprawiłem solą i czarnym pieprzem , posypałem grzankami i papryką.