Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4749
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4733
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44587
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 277
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4749
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4733
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44587
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 277
Składniki
Rukolę po odcięciu ogonków , opłukałem i delikatnie osuszyłem.. Bagietkę pokroiłem w dużą kostkę , skropiłem oliwą przyprawioną solą i pieprzem. Ułożyłem na blaszce i zapiekłem 10 minut w temperaturze 180 stopni C. Mozzarellę dokładnie osączyłem z zalewy i pokroiłem w kostkę. Paprykę pokroiłem w mniejsze części i zgrilowałem na patelni. Po wystygnięciu obrałem ze skórki i drobno pokroiłem. Pomidorki koktajlowe przekroiłem na połówki , polałem octem balsamicznym wymieszanym z oliwą. Liście rukoli ułożyłem w salaterce , a nich ułożyłem pomidorki , mozzarellę i zwiniętą w ruloniki szynkę prosciutto. Sałatkę przyprawiłem solą i czarnym pieprzem , posypałem grzankami i papryką.