Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 292
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4185
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30128
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 292
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4185
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30128
Składniki
Rukolę po odcięciu ogonków , opłukałem i delikatnie osuszyłem.. Bagietkę pokroiłem w dużą kostkę , skropiłem oliwą przyprawioną solą i pieprzem. Ułożyłem na blaszce i zapiekłem 10 minut w temperaturze 180 stopni C. Mozzarellę dokładnie osączyłem z zalewy i pokroiłem w kostkę. Paprykę pokroiłem w mniejsze części i zgrilowałem na patelni. Po wystygnięciu obrałem ze skórki i drobno pokroiłem. Pomidorki koktajlowe przekroiłem na połówki , polałem octem balsamicznym wymieszanym z oliwą. Liście rukoli ułożyłem w salaterce , a nich ułożyłem pomidorki , mozzarellę i zwiniętą w ruloniki szynkę prosciutto. Sałatkę przyprawiłem solą i czarnym pieprzem , posypałem grzankami i papryką.