Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 185
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 63
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 185
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 63
Składniki
Patelnię rozgrzewamy i na suchą (nie polewamy żadnym tłuszczem) wrzucamy ziarna słonecznika. Prażymy kilka minut ciągle mieszając aż się zezłocą. Musimy uważać żeby ich nie przypalić. Odstawiamy do wystygnięcia. Ogórka obieraczką do jarzyn kroimy w długie plastry pozostawiając wewnętrzną cześć zawierającą pestki i dużą ilość wody. Rzodkiewki myjemy i kroimy w ćwiartki. Przygotowujemy dresing: Imbir ścieramy na drobnej tarce, łączymy z miodem, sosem sojowym i oliwą. Z plastrów ogórka formujemy kopczyk, układamy rzodkiewki, polewamy dresingiem i posypujemy uprażonym słonecznikiem.