Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z ogórkiem zielonym, kukurydzą i fasolką

Sałatka z ogórkiem zielonym, kukurydzą i fasolką

Autor:

Przepisów i artykułów: 63 Ocena: 752

Dodano:

Odsłon: 11867

Jak już na prawdę nie mam ani czasu ani ochoty gotowanie robię banalnie prostą, super szybką i całkiem smaczną sałatkę. Ja robię ją w zależności od nastroju lub zasobów kuchennych na bazie ryżu, czasem drobnego makaronu albo też kaszy jaglanej. Dziś wersja ryżowa. Oczywiście ugotowanie ryżu odpowiednio wcześniej skraca czas przygotowania sałatki do 15 minut .

Składniki

  • 100 g ugotowanego i wystudzonego ryżu
  • 1 ogórek wężowy
  • puszka kukurydzy
  • puszka fasoli czerwonej
  • pęczek koperku
  • 2-3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ogórek obieram i kroję w drobną kostkę. Kukurydzę odcedzam z zalewy. Fasolkę dokładnie płuczę na sitku. Koperek drobno siekam. Wszystkie składniki wraz z ryżem wrzucam do miski, dokładam majonez i jogurt. Wszystko dokładnie mieszam. Doprawiam solą i pieprzem. Gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 10 lutego 2018 Takie sałatki często mnie ratują gdy czasu brak:)Są pyszne:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń