Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluszki krabowe, nazywane także paluszkami surimi, mają niewiele wspólnego z odnóżami krabów, których imitację stanowią. To mięso białych, chudych ryb uformowane dzięki dodatkowi skrobi, apetycznie udekorowane czerwonym barwnikiem. Nie zmienia to faktu, że paluszki krabowe mają swoich amatorów. Wielu z nich nie toleruje ryb w innej postaci. Dlatego warto zapamiętać kilka prostych przepisów na dania z tym specjałem. Surimi to znakomity dodatek do sałatek. Szybka sałatka z paluszków krabowych jest niezawodnym pomysł na przyjęcie niespodziewanych gości. Albo na pożywne drugie śniadanie do pracy.
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 290
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 63
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 290
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 63
Składniki
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przestudź.
Pokrój paluszki krabowe na niewielkie kawałki. Obierz ogórki, przekrój i usuń z nich gniazda nasienne. Miąższ pokrój w kostkę. Obierz i dość drobno posiekaj cebulę. Kukurydzę odsącz z zalewy. Posiekaj drobno koperek. Wszystkie składniki (razem z ryżem) umieść w misce. Dopraw solą, pieprzem i pieprzem ziołowym. Wymieszaj.
W osobnym naczyniu wymieszaj majonez, jogurt i sok z cytryny. Połącz z zawartością miski. Przed podaniem wstaw sałatkę do lodówki na co najmniej godzinę, by „przegryzły się” smaki wszystkich składników.