Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluszki krabowe, nazywane także paluszkami surimi, mają niewiele wspólnego z odnóżami krabów, których imitację stanowią. To mięso białych, chudych ryb uformowane dzięki dodatkowi skrobi, apetycznie udekorowane czerwonym barwnikiem. Nie zmienia to faktu, że paluszki krabowe mają swoich amatorów. Wielu z nich nie toleruje ryb w innej postaci. Dlatego warto zapamiętać kilka prostych przepisów na dania z tym specjałem. Surimi to znakomity dodatek do sałatek. Szybka sałatka z paluszków krabowych jest niezawodnym pomysł na przyjęcie niespodziewanych gości. Albo na pożywne drugie śniadanie do pracy.
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 212
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 716
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 899
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 212
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 716
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 899
Składniki
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przestudź.
Pokrój paluszki krabowe na niewielkie kawałki. Obierz ogórki, przekrój i usuń z nich gniazda nasienne. Miąższ pokrój w kostkę. Obierz i dość drobno posiekaj cebulę. Kukurydzę odsącz z zalewy. Posiekaj drobno koperek. Wszystkie składniki (razem z ryżem) umieść w misce. Dopraw solą, pieprzem i pieprzem ziołowym. Wymieszaj.
W osobnym naczyniu wymieszaj majonez, jogurt i sok z cytryny. Połącz z zawartością miski. Przed podaniem wstaw sałatkę do lodówki na co najmniej godzinę, by „przegryzły się” smaki wszystkich składników.