Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta salatka z pysznym dressingiem pomaranczowo-musztardowym, do tego krótko panierowane truskawki. Dla nas przebój tego lata.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 11
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 26
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2078
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 30
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 11
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 26
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2078
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 30
Składniki
Salate (np. salate rzymska, lodowa, maslana lub radicchio) pokroic w cienkie paski a rzodkiewke w plastry, wlozyc do duzej miski i wymieszac. Przygotowac pomaranczowo-musztardowy winegret. Umyc pomarancze i zeskrobac drobno skórke, z 2 pomaranczy, wykroic miazsz i wycisnac sok z trzeciej. Sok, skórke i miazsz zebrac w misce i wymieszac z octem, musztarda, miodem i oliwami. Pokroic oliwki na pól, a orzeszki piniowe uprazyc bez tluszczu na zloty kolor. Dodac do winegret oliwki, orzeszki piniowe i posiekany tymianek.
Umyc truskawki i przygotowac panierke. Najpierw obtoczyc truskawki w mace, następnie w jajku, a na koncu w bułce tartej lub panko. Podgrzacj tluszcz i smazyc w nim truskawki przez 30-40 sekund, az beda brazowe i chrupiace. Odcedzić na papierze kuchennym.
Wymieszac salatke z winegret i podawac ze smazonymi truskawkami. Smakuje doskonale z podpieczonym chlebem wiejskim pocieranym czosnkiem.