Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta salatka z pysznym dressingiem pomaranczowo-musztardowym, do tego krótko panierowane truskawki. Dla nas przebój tego lata.
Salate (np. salate rzymska, lodowa, maslana lub radicchio) pokroic w cienkie paski a rzodkiewke w plastry, wlozyc do duzej miski i wymieszac.
Przygotowac pomaranczowo-musztardowy winegret. Umyc pomarancze i zeskrobac drobno skórke, z 2 pomaranczy, wykroic miazsz i wycisnac sok z trzeciej. Sok, skórke i miazsz zebrac w misce i wymieszac z octem, musztarda, miodem i oliwami. Pokroic oliwki na pól, a orzeszki piniowe uprazyc bez tluszczu na zloty kolor. Dodac do winegret oliwki, orzeszki piniowe i posiekany tymianek.
Umyc truskawki i przygotowac panierke. Najpierw obtoczyc truskawki w mace, następnie w jajku, a na koncu w bułce tartej lub panko. Podgrzacj tluszcz i smazyc w nim truskawki przez 30-40 sekund, az beda brazowe i chrupiace. Odcedzić na papierze kuchennym.
Wymieszac salatke z winegret i podawac ze smazonymi truskawkami. Smakuje doskonale z podpieczonym chlebem wiejskim pocieranym czosnkiem.
Wyśmienikte ciasteczka świąteczne,pyszne i kruche.
Odsłon: 1155
Deser przygotowany do popołudniowej kawusi. Deser bardzo prosty w przygotowan...
Odsłon: 66
Nie powiem nic nowego, że domowe najlepsze. Takie mięsko jest pyszne. Dobrze...
Odsłon: 1375
Pyszna propozycja taniego dania obiadowego z resztek mięsa pozostałych z nied...
Odsłon: 88
Deser przygotowany do popołudniowej kawusi. Deser bardzo prosty w przygotowan...
Odsłon: 66
Nie powiem nic nowego, że domowe najlepsze. Takie mięsko jest pyszne. Dobrze...
Odsłon: 1375
Pyszna propozycja taniego dania obiadowego z resztek mięsa pozostałych z nied...
Odsłon: 88
Składniki
Salate (np. salate rzymska, lodowa, maslana lub radicchio) pokroic w cienkie paski a rzodkiewke w plastry, wlozyc do duzej miski i wymieszac. Przygotowac pomaranczowo-musztardowy winegret. Umyc pomarancze i zeskrobac drobno skórke, z 2 pomaranczy, wykroic miazsz i wycisnac sok z trzeciej. Sok, skórke i miazsz zebrac w misce i wymieszac z octem, musztarda, miodem i oliwami. Pokroic oliwki na pól, a orzeszki piniowe uprazyc bez tluszczu na zloty kolor. Dodac do winegret oliwki, orzeszki piniowe i posiekany tymianek.
Umyc truskawki i przygotowac panierke. Najpierw obtoczyc truskawki w mace, następnie w jajku, a na koncu w bułce tartej lub panko. Podgrzacj tluszcz i smazyc w nim truskawki przez 30-40 sekund, az beda brazowe i chrupiace. Odcedzić na papierze kuchennym.
Wymieszac salatke z winegret i podawac ze smazonymi truskawkami. Smakuje doskonale z podpieczonym chlebem wiejskim pocieranym czosnkiem.
Przepisy Sałatki
Sałatki
Orzeźwiająca surówka.
Sałatki
Sałatka ryżowa
Sałatki
Wakacyjna sałatka Joanny Przetakiewicz
Sałatki
Mix letni
Orzeźwiająca surówka.
Bardzo prosta surówka z kilku składników. Smak podkrecilem chrzanem.
Odsłon: 123
Sałatka ryżowa
Sałatka ryżowa z tuńczykiem, świeżymi pomidorami i ogórkami małosolnymi.
Odsłon: 256