Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konkretna i pożywna sałatka z kaszą pęczak, porem i kiszonym ogórkiem. Idealna na pudełkowe śniadanie.
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1419
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 289
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3218
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 291
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1419
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 289
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3218
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 291
Składniki
Kaszę płuczemy i gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Powinno wystarczyć 20-25 minut. Studzimy. Jajka gotujemy na twardo, po ostudzeniu kroimy w kostkę. Pora kroimy w cienkie plasterki. Przelewamy wrzątkiem, potem zimną wodą. Ogórki kroimy w kosteczkę, groszek odcedzamy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem. Sałatka najlepsza jest po schłodzeniu.