Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konkretna i pożywna sałatka z kaszą pęczak, porem i kiszonym ogórkiem. Idealna na pudełkowe śniadanie.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1374
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1268
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 303
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1374
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1268
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 303
Składniki
Kaszę płuczemy i gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Powinno wystarczyć 20-25 minut. Studzimy. Jajka gotujemy na twardo, po ostudzeniu kroimy w kostkę. Pora kroimy w cienkie plasterki. Przelewamy wrzątkiem, potem zimną wodą. Ogórki kroimy w kosteczkę, groszek odcedzamy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem. Sałatka najlepsza jest po schłodzeniu.