Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka persymona, słony roquefort, cierpkawy granat i chrupkie orzechy, a to wszystko w jednej prostej sałatce....
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5966
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 780
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 827
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5966
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 780
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 827
Składniki
Orzechy uprażyć na suchej patelni, wystudzić.
Persymonę pokroić w średniej grubości plastry. Ser połamać na kawałki.
Na talerze rozłożyć liście sałat, plastry persymony, kawałki sera i uprażone orzechy. Sałatkę posypać pestkami granatu, skropić melasą.